Pilman triatlon - Žďár nad Sázavou - 31.8.2019

  Čt 05. zář 2019   Zdeněk Konárek

31. srpna se konal ve Žďáru nad Sázavou Pilman Triatlon - závod MČR na středních tratích. Přináším krátké ohlédnutí a výsledkovou listinu:

http://www.czechtriseries.cz/results/track/9449?returnUrl=%2Fresults%2Frace%3Fid%3D3729

Po defektu na prachatické Xteře jsem se rozhodnul zkusit prodat natrénované kilometry na jednom z nejtěžších závodů na středních tratích u nás. Protože se jednalo o mistrovství České Republiky, na startu se to jen hemžilo známými jmény a zájemci o co nejlepší umístění. Jelikož mi moc nevyšel ani závod v minulém týdnu ve Zlivy, kde jsem kvůli žaludečním problémům místo atakování první pětky horko těžko udržel pozici po kole, nevěděl jsem vůbec co od náročného pětihodinového závodu čekat. Navíc se vyplnila předpověď meteorologů a panovaly tropické teploty, což je pro mě téměř smrtelná kombinace.

Závod jsem už jednou jel - před dvěma lety - byl to očistec, můj první 1/2IM a protrpěl jsem se k času 5:35. Už jsem tedy věděl, že mě čeká velmi kopcovitá trať na kole (téměř 1300 výškových metrů) a stejně kopcovitý běh ve třech okruzích (300 výškových metrů).

Na start se postavilo asi 220 účastníků. Plavání nakonec v neoprenu, pro mě určitě velká výhoda a po celkem pohodovém průběhu i slušný čas okolo 50 místa. Z vody jsem vylézal společně s Jardou Pudilem, kterému tímto skládám neskonalou poklonu, za to, co ve svém věku předvádí. Jediný depresivní zážitek v plavecké části jsem měl z kolegy, který střídal při plavání prsa a kraul. Při kraulu mi vždy kus odplaval a při prsech jsem ho dohnal a při snaze předplavat dostal nakopáno, načež opět hned změnil na kraul a byl pryč a to pořád dokola :(.

Na kole jsem se cítil velmi dobře, pravidelná hydratace i jídlo mě udržovaly v celkem slušném tempu. Samozřejmě okolo 70km už toho nohy začínaly mít dost a při seskoku z kola na poctivém 91 km jsem měl velký strach jak zvládnu běh. Tělo tentokrát překvapivě moc neprotestovalo - musel jsem jen chvíli zastavit a protáhnout záda, přeci jen nejsem zvyklý jezdit dlouhé závody na hrazdě - nicméně první 7km ohruh za 32min byl velmi pozitivní. V tempu jsem nepolevolal a předbíhal jednoho soupeře za druhým. I když třetí okruh už byl šrot a na morál, v cíli mě přivítalo 24 místo celkově, což je pro mě v nabité konkurenci opravdu skvělý úspěch.

Zdeněk


Akce

Ostatní